ONS VERHAAL

Als er één volk is in Nederland dat echt PUUR is, dan zijn het wel Rotterdammers. Inwoners uit de havenstad staan vooral bekend om hun harde werken en eerlijke en ongezouten mening. Ook zijn ze vaak te omschrijven als trouw, relativerend en veerkrachtig. Zonder dat veel Rotterdammers het weten, woont er middenin het centrum op 20 meter hoogte een dierenvolk met veel dezelfde kenmerken. Op de DakAkker van het Schieblock leven sinds 2012 meerdere Rotterdamse bijenvolken. Deze 010-bijen zijn harde werkers, bouwers en leveren een grote bijdrage aan de samenleving. Ze houden elkaar warm, verdedigen zichzelf fel als ze worden aangevallen en vormen samen een hecht collectief. Oja, en ze kunnen - net als Rotterdammers - nog wel eens agressief worden van overdadige transpiratielucht. 😉

Zonder deze bijen hebben we ten eerste geen honing, maar nog belangrijker; dan wordt het bestuiven van onze Rotterdamse bloemen en planten een stuk moeilijker. We wisten dus één ding zeker: wij wilden graag samenwerken met deze ‘niet lullen maar poetsen’-bijen. Hun honing moest dus sowieso worden verwerkt in onze chocoladereep. Ze stemden in en voilà, zie hier het resultaat! Om tot de ideale smaaksensatie van PUUR ROTTERDAM te komen voegden we er ook nog wat amandelen, fudge en een beetje zeezout aan toe. 

Een idee van..
PUUR ROTTERDAM is ontwikkeld door ras-Rotterdammers Olaf Ouwerkerk en Wouter van Lieburg. Ouwerkerk heeft in 2017 het eerste Rotterdamse snoepje bedacht en geïntroduceerd en van Lieburg is mede-oprichter van Gers! en eigenaar van Het Rotterdamse Warenhuis. Een samenwerking tussen de twee ondernemers was na slechts één afspraak beklonken; er moest een échte Rotterdamse chocoladereep komen. Funfact: wat niet veel Rotterdammers weten, is dat de Rotterdamse haven behoort tot ’s werelds grootste cacaohavens. 

Honing van Rotterdamse DakAkker
Een écht Rotterdamse chocoladereep moet natuurlijk wel Rotterdamse ingrediënten bevatten. Bij het ontwikkelen van de smaak voor onze reep kwam de DakAkker in beeld. Zij reageerden enthousiast op ons idee, waardoor er een geweldige samenwerking is ontstaan. De DakAkker, gesitueerd boven op het Schieblock in hartje Rotterdam, is het eerste grote oogstbare dak van Nederland waar naast het telen van groenten, fruit en kruiden ook een volk honingbijen wordt gehouden. De honing die afkomstig is van deze Rotterdamse bijen, wordt verwerkt in de chocoladereep van PUUR Rotterdam.